mandag den 27. februar 2012

Første måned i Afrika er veloverstået.

Vi får oplevet en masse og samtidigt får vi udfordret vores forskellige synspunkter og livsanskuelser.
I sidste uge havde vi fornøjelsen at opleve ”Religious and moral education”-class på vores praktiksted CAS. Her lagde læreren op til en lille debat omkring kristendom og om man tror på Gud eller ej. Det var noget af en prøvelse ikke at komme op og skændes med læreren, men med udtalelser som, at vi i Europa ikke kendte til religion, Gud bestemmer alt, dinosaurerne blev tilintetgjort af Gud, fordi de spiste hinanden og at de sorte snart skal overtage verdensmagten, så er det unægtelig lidt svært ikke at komme med kritiske kommentarer..
Vidste I forresten at Gud gav ideen til TV’ets opfindelse? (Mennesket kan ikke selv tænke for alle tanker og ideer er tanker givet af Gud, har vi fået fortalt..)
Det skal lige indskydes, at jeg intet har imod troende mennesker, men vi synes nu alle, at den undervisning time var lige i overkanten.

En anden ting vi havde ”fornøjelsen” at opleve var bambuspinden. Til en time, kom læreren ind med en bambuspind i hånden. Den blev svirpet hårdt gennem luften, banket et par gange i bordene og så blev der ellers sagt, at hvis nogle af børnene kom for sent, sov eller snakkede i timerne ville de få slag. Rie, Trine og jeg kiggede bare på hinanden og vi blev alle sammen ret nervøse.. Heldigvis blev bambuspinden ikke brugt, på trods af truslerne, men vi sad med hjertebanken og svedige hænder gennem hele timen.
Efterfølgende spurgte vi lærerinden, hvorfor den anden lærer havde haft pinden med ind og om det var normalt. Hun sagde, at det var det ikke, for på CAS må man ikke slå, så det gjorde de ikke så ofte!!! Desuden har det åbenbart heller ikke nogen virkning at slå på gadebørn, da de i forvejen er vant til det.. Trist trist verden :(

I weekenden har vi været til bryllup, hos en bekendt af Anthony.
Vi havde alle fået syet kjoler i afrikansk-mønstre. Nogen kjoler pænere end andre (læs: min kjole bliver ikke luftet i Danmark!! Men de andres var rigtig flotte..)
Brylluppet foregik nogenlunde som i Danmark. Der var bare skruet fuldstændigt op for marengsen i udsmykning, kjole og blomster. Præsten var en del mere opfriskende end de fleste danske sognepræster og der blev også danset og sunget vildt og voldsomt i kirken, hvilket man jo heller ikke lige er vant til i Danmark.





I dag har Rie, Trine og jeg været på besøg på Street Girls Aid’s børneafdeling (søster organisation til CAS), som er et overdimensioneret integreret børnehus. Normeringen er helt hen i vejret og det eneste vi har lavet i dag, har været at trøste børn. Børnene bliver kun skiftet en gang om dagen og kun hvis de har skidt i bleen. Børnene bliver på ingen måde stimuleret og de dasker bare hvileløst rundt. Som I nok kan forestille jer, er der en masse konflikter børnene imellem. De voksne slår børnene flere gange om dagen, fordi børnene ikke lige gør det, de voksne forventer af dem eller simpelthen bare fordi de lige står i vejen. En del af børnene kan ikke opretholde øjenkontakt i længere tid af gangen og jeg sad i tre kvarter med en dreng på skødet, som var helt apatisk. Omsorgssvigt af værste skuffe, vil jeg næsten snige mig til at sige.




Så er der frokost..


På trods af de lidt hårde oplevelser en gang imellem, så er jeg begyndt at vænne mig til min nye hverdag hernede.. Tiden går lige pludselig lidt hurtigere..

- Trine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar