Praktisk info til kommende udlandsstuderende

Når man har taget den store beslutning at tage i udlandspraktik, er der efterfølgende en masse praktiske ting man skal tænke på. Det kan godt virke meget uoverskueligt med alle de ting man skal huske på, så vil prøve at skabe et overblik over de ting, jeg er stødt på i forbindelse med mine forberedelser. 


Flybilletter: Vi har valgt at rejse gennem et rejse-bureau, som hedder STA-Travel. Her har vi valgt også at købe en safaritur til Kenya og Tanzania og efterfølgende badeferie på Zanzibar. Men flybilletterne ligger på 7000,- tur/retur, hvis vi havde valgt kun at blive i Ghana. Vi har betalt 8000,- for at flyve til Ghana fra København, fra Ghana til Kenya og så hjem fra Tanzania.   
Vi har ikke undersøgt andre priser, da vi har følt os trygge hos STA-Travel, som har klaret alt for os. 


Forsikring: De færreste "almindelige" rejseforsikringer dækker rejser over tre måneder. Det er derfor vigtigt man undersøger, hvilken slags rejseforsikring man evt. har. Vi har købt rejseforsikring gennem STA-Travel, som har foreslået Gouda ungdomsrejseforsikring. Rejseforsikringen koster 3668,-  men fordi vi købte den gennem STA-travel fik vi 300,- i rabat og har derfor betalt 3268,- 


Vaccinationer: Alt efter hvor i verden man vælger at tage i praktik henne, skal man have vaccinationer. Jeg har benyttet mig af "Danske lægers vaccinations service", som har rejseklinikker rundt omkring i landet. På deres hjemmeside kan man se, hvilke vaccinationer man skal have, alt efter hvor du skal hen i hvor lang tid. Ellers kan man benytte Statens Serum Instituts hjemmeside www.ssi.dk eller spørge din egen læge. 
Start i god tid med at få vacciner, da nogle af vaccinerne skal gives flere gange. TB skal man have 6-8 uger inden, man tager afsted.
Her er hvad jeg er blevet vaccineret imod for at skulle til Ghana:


Difteri/stivkrampe - 1 vaccine til 195,-
Gul feber - 1 vaccine til  300,-
Hepatitis A+B - 3 vacciner til 650,- stk.
Rabies (hundegalskab) - 3 vacciner til 725,- stk.
Meningitis AC - 1 vaccine til 690,-
Tuberkulose - 1 vaccine til 250,-
Tyfus - 1 vaccine til 325,-
Malaria-piller i mærket Vibradox til 6 mdr - ca. 2500,-


Man får 10% i rabat, hvis man er studerende og har et gyldigt studiekort med. 
www.sikkerrejse.dk


Er man medlem af "Sygeforsikring Danmark" i gruppe 5, får man dækket 50% af udgifterne til vaccinationer og 25% på malariapiller. 
www.sygeforsikring.dk


Visum: For at opholde sig i Ghana i længere tid af gangen, skal man have visum. Man kan søge om visums af forskellig varighed. vi har dog valgt kun at søge om et visum på 1 måned, da man kan blive snydt, hvis man betaler for visum af længere varighed. Vores kontaktperson, Anthony, sørger for fornyelse af vores visums. 
Vi har betalt 500,- for et single entry visum i første omgang. Det tager 14 dage at få lavet, men skal det gå hurtigere, kan man betale 400,- for at det tager 48 timer. 
Her er hvad du skal bruge, når man tager på ambassaden: 
- 4 udfyldte formularer
- 4 x pasfoto
- Pas
- Kontanter (de modtager ikke kort)
- Kopi af uddannelsesaftale  


www.ghanaembassy.dk


Ghana Embassy
Egebjerg Allé 13
2900 Hellerup


Bolig i udlandet: Vi har inden afrejse ikke et sted at bo i Ghana, men vores kontaktperson Anthony har fundet forskellige steder, som vi vælger imellem, når vi lander. Da vi lander sen aften i Ghana, har vi valgt at bo på hotel den første nat. 


Bolig derhjemme: De fleste, der tager i praktik i udlandet, har ikke både råd til husleje i udlandet og i Danmark. Derfor kan man forsøge at fremleje sin lejlighed i det halve år man er væk.


SU i udlandet: Man får ikke automatisk SU med til udlandet. Man skal via SU-kontoret på sit seminar, søge om 6 ekstra klip af SU. Snak med SU-kontoret på dit uddannelsessted, hvis du har yderligere spørgsmål omkring SU.


Legater: Der er ikke mange legater at søge som pædagogstuderende. Jeg modtog dog 4000,- fra Belønningsfonden. Derudover kan man søge legat fra Nordeafonden. 
Yderligere kan man kigge i Legathåndbogen, som hvert år opdateres.


Tøj: Vi fundet ud af at det er en god ide ikke at have sit yndlingstøj med. Størstedelen af vores tøj bliver smidt ud inden vi rejser hjem. Det bliver simpelthen så slidt hernede. Vi har alle huller i det meste af vores tøj og det er meget tyndslidt og nusset pga. den hårde måde, de vasker tøjet på. 
Vi har dog alle lidt pænt tøj med herned, da man også går i byen. Det passer vi mere på og bruger det ikke så meget som vores almindelige tøj. 
Før vi rejste købte jeg lidt billigt tøj på udsalg med den tanke, at det alligevel skulle smides ud efter rejsen. Jeg har også købt billige "grimme" cowboybukser og så klippet dem af til shorts. 


Jeg vil prøve at opdatere siden løbende, hvis jeg støder på flere tips undervejs. Men du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål.


- Trine



Ingen kommentarer:

Send en kommentar