torsdag den 10. maj 2012

En weekend på en paradis stand

Arbejdet med rammerne går stødt fremad. Det tager dog sin tid, da malingen ikke ligefrem er af bedste kvalitet.. 

Derudover har vi besluttet os for at holde et to ugers tema-forløb om identitet. Vi vil smadder gerne lære mere om børnenes liv og hvad det vil sige at bo på gaden. Vi hat planlagt at starte med et powerpoint om vores eget liv - altså hvad det vil sige at være os i Danmark. Vi håber på at kunne få gang i tema-ugerne så snart rammerne er færdige. Udsigterne til det, ser i hvert fald ganske gode ud, da lærerne synes det er en rigtig god ide. Lad os håbe de husker det, når vi kommer og siger vi gerne vil igang med det.. 

I weekenden tog Rie og jeg på en improviseret weekendtur til en lille bitte by, ved navn Keta. Byen ligger tre timers kørsel øst for Accra. Byen ligger på en lille strimmel land, som deler havet fra Keta Lagoon. I Keta ligger der et gammelt dansk fort, som vi gerne ville se. Danmark har haft en masse handelsposter i Ghana (hovedsageligt slavehandel) og det kunne være rart at få lidt af den slags historie med inden vi rejser hjem. 


Fort Prinzenstein - bygget af danskerne og solgt til englænderne


Fange-kælderen, hvor der stadig er nogle af de gamle lænker

Vores guide fortalte os en masse om fortet og hvordan det var blevet brugt i forbindelse med slavehandel. Vi har godt vidst at danskerne har handlet med slaver, men lige pludselig at stå i et gammelt slavefort, var alligevel meget mærkeligt. Jeg stod i hvert fald med en form for flovhed over, at mine forfædre har solgt andre mennesker og derudover bare har opført sig som verdensmænd. Da vore guide hørte, at vi var danskere, skyndte han sig ellers at fortælle, at danskerne faktisk havde været nogle af de første til at stoppe med slavehandel og at vi efterfølgende, gennem bl.a. Danida, er nogen af dem som hjælper mest rent økonomisk med at få landet på rette fod igen. Det var som om han næsten ville undskylde, at han kunne fortælle sådan nogen ting om vores forfædre - men egentlig burde det jo næsten være Rie og jeg som undskyldte! Så undskyld Ghana fordi mine landsmænd engang ikke vidste bedre!! ;)

Derudover fortalte vores guide, at fordi danskerne havde været i området i mange år, så var der ord på deres lokalsprog, som er de samme som vores danske. De bruger f.eks. det samme ord om gaffel, saks og palmetræ som vi gør. Selvfølgelig med en anelse forskelligheder men både Rie og jeg kunne genkende ordene. Det er da sjovt! At de i Keta bruger danske ord.. :)

Det aller bedste ved vores tur til Keta var dog stranden!! De ghanesiske strande er næsten ikke til at bade på, da strømmen i vandet er for kraftig. Men derfor kan man godt sobbe! :)
Derudover boede vi på et hotel, som lå bogstaveligt lige på stranden.. Meget bedre kunne det altså bare ikke blive!!  


Udsigt fra morgenbordet


Ja tak!




Alt i alt en rigtig lækker weekend væk fra Accra's larm. Det var ligefør vi valgte ikke at tage hjem igen, men i stedet for blive på Keta's skønne skønne strand! 

- Trine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar