torsdag den 26. januar 2012

Hi Ghana - How you doing?!!

Så er man ankommet til Accra! Og hvilken omvæltning fra kolde, kolde Danmark. 


Vi landede lidt i ti om aftenen lokal tid (vi er en time bagud i forhold til DK). Da vi stod ud af flyveren, blev vi mødt af en mur af varme. 26 grader fik vi af vide. Det er altså varmt, når man har lange cowboy-bukser og lange ærmer på.


Sikkerheden i Accra's lufthavn er bare i top, på en meget primitiv måde. Første gang vi skal vise pas, er da de skal se vores visums. Samtidigt skal vi have taget fingeraftryk og billed. Spørg om man kan overskue det efter 14 timers rejse! Flotte billeder blev det til!
Anden gang vi skal vise pas er i "tolden".. Her råber en dame efter os, mens en anden meget træt dame vifter os igennem. Det ender dog med at den meget trætte dame, skal se vores pas og vi skal forklare, hvorfor vi er kommet til Ghana. 
Tredje gang vi skal vise pas er da vi kommer ud i "ankomsthallen". Her skal der da også lige tjekkes, om vi har taget det rigtige bagage. 
Det skal lige indskydes, at vi måske gik sammenlagt 200-300 meter!!


Anthony stod og ventede på os i lufthavnen og han kørte os derefter hen til det Guest House vi indtil videre skal bo på. 
Her er den sødeste ghaneser ved navn Francis. Han vil rigtig gerne hjælpe os med alt muligt og er ellers meget interesserede i, hvordan vi har det. Vi tror umiddelbart det er hele familien, som bor der, så det er lidt som at bo hos en privat familie. Igår blev vi da også inviteret til mad, men da det lugtede fælt af opvarmet kattemad, takkede vi pænt nej. 


Antonys kone Pat har vist os lidt rundt og vi bor tæt på en stor gade, som hedder Oxford Street. Det minder dog overhoved ikke som den engelske Oxford Street! :)  Her er fyldt med små stande, som vi hjemmefra kender fra kræmmermarkeder og man kan altså ikke altid tyde, hvad det er de forskellige butikker sælger. 


                                           Oxford Street 


Gaderne er fyldte med biler og ekstremt mange taxaer. Her er en konstant lyd af bilhorn og folk kører som vanvittige. Her gælder det bare om at komme først afsted og være den, der er frækkest. Man dytter konstant af hinanden og vi er efterhånden ved at kunne tyde de forskellige dyt. 
Et kort dyt - jeg kører forbi, nu ved du jeg kommer! 
Et langt dyt - flyt dig du spærrer det hele!!! 
Flere korte dyt efter hianden - hej dig kender jeg!! 
Derudover gør taxachaufførene også opmærksom på at de er ledige med dyt. 


Der bliver kigget noget efter os, da der ikke går mange hvide mennesker rundt. Derudover har en hel del ghanesere fået sig et godt grin over os. Vi render sommetider rundt som hovedløse høns, fordi vi ikke lige kan finde ud af tingene. Men vi finder vel ud af det på et tidspunkt forhåbeligt.


Det var alt for nu.. Vi sidder i øjeblikket på en smoothie-bar og nyder det gratis internet og airconditionen :) 


- Trine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar